INGREDIENTS
- 500 grs. de morro de vedella
- 12 plaques de pasta per a caneló
- Verdures per estofar:
- 1 cap d'all,
- 1 ceba
- 1 ceballot
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 1 nap
- 2 tomàquets madurs
- 1 ós de pernil
- Carn de pebrot xoricer
- Sal
- Espècies:
- Orenga
- Farigola
- Llorer
- Clau
- Comí
- Pebre vermell dolç
ELABORACIÓ
En primer lloc introduïm els morros trossejats en aigua bullint amb sal durant 5 minuts, retirem i rentem bé. A continuació, escumem totes les verdures durant 30 minuts, a excepció dels tomàquets, que afegim en aquest moment, escumem 5 minuts més i posem els morros, les espècies i l'os de pernil. Cobrim amb aigua per coure durant 2 hores a foc molt lent. Una vegada cuit tot, retirem la carn que netegem i trossegem en parts molt petites, com de carn picada, i reservem. Colem el suc resultant, i reservem. Coem la pasta, com ens indiqui el fabricant, i reservem en aigua freda.
Finalment, sofregim la carn de xoricer en oli calent, afegim una culleradeta de cafè de pebre vermell dolç, una altra de farina, removem bé i afegim el suc de la cocció.
Bullim fins que sigui bé melós i posem en aquest moment els morros trossejats, que coem 2 minuts més, omplint-hi els canelons. Salsem amb una mica de suc, i servim bé calents.