Canelons de morros de vedella cuinats a la vizcaina

INGREDIENTS

  • 500 grs. de morro de vedella
  • 12 plaques de pasta per a caneló
  • Verdures per estofar:
  • 1 cap d'all,
  • 1 ceba
  • 1 ceballot
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 1 nap
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ós de pernil
  • Carn de pebrot xoricer
  • Sal
  • Espècies:
  • Orenga
  • Farigola
  • Llorer
  • Clau
  • Comí
  • Pebre vermell dolç

ELABORACIÓ

En primer lloc introduïm els morros trossejats en aigua bullint amb sal durant 5 minuts, retirem i rentem bé. A continuació, escumem totes les verdures durant 30 minuts, a excepció dels tomàquets, que afegim en aquest moment, escumem 5 minuts més i posem els morros, les espècies i l'os de pernil. Cobrim amb aigua per coure durant 2 hores a foc molt lent. Una vegada cuit tot, retirem la carn que netegem i trossegem en parts molt petites, com de carn picada, i reservem. Colem el suc resultant, i reservem. Coem la pasta, com ens indiqui el fabricant, i reservem en aigua freda.

Finalment, sofregim la carn de xoricer en oli calent, afegim una culleradeta de cafè de pebre vermell dolç, una altra de farina, removem bé i afegim el suc de la cocció.

Bullim fins que sigui bé melós i posem en aquest moment els morros trossejats, que coem 2 minuts més, omplint-hi els canelons. Salsem amb una mica de suc, i servim bé calents.