INGREDIENTS
- 1 kg de tripa amb pota i morro
- 2 caps d'all
- 2 cebes
- 2 ceballots
- 2 porros
- 1 pebrot verd
- 4 pastanagues
- 3 tomàquets madurs pernil xoriço
- Botifarró
- Colze de pernil
- Llorer
- Claus
- Pebre
- Orenga
- Pebre vermell dolç
- 3 cullerades de tomàquet fregit
ELABORACIÓ
En primer lloc, introduïm la tripa en aigua bullint durant 10 mentre, anem escumant les verdures a foc lent durant 15 minuts moment en el qual afegim les durícies bé nets, el colze de pernil i les espècies. Cobrim amb aigua i coem a foc molt lent durant 2,30 hores. Retirem les durícies netes de verdura, colem el brou i, en un cassó a part, sofregim el pernil, el xoriço i el botifarró que prèviament hem picat en daus molt petits, afegim una mica de farina, una culleradeta de pebre vermell i el brou colat, donem un bull i agreguem les durícies bé nets de verdura. Coem 5 minuts més amb el tomàquet fregit, i deixem reposar almenys 24 hores.
En el moment de servir escalfem i acompanyem amb uns cigrons olles, que hem fregit en una paella, i uns fulls de menta fresca.