La tripa de sempre amb cigrons fregits i menta

INGREDIENTS

  • 1 kg de tripa amb pota i morro
  • 2 caps d'all
  • 2 cebes
  • 2 ceballots
  • 2 porros
  • 1 pebrot verd
  • 4 pastanagues
  • 3 tomàquets madurs pernil xoriço
  • Botifarró
  • Colze de pernil
  • Llorer
  • Claus
  • Pebre
  • Orenga
  • Pebre vermell dolç
  • 3 cullerades de tomàquet fregit

ELABORACIÓ

En primer lloc, introduïm la tripa en aigua bullint durant 10 mentre, anem escumant les verdures a foc lent durant 15 minuts moment en el qual afegim les durícies bé nets, el colze de pernil i les espècies. Cobrim amb aigua i coem a foc molt lent durant 2,30 hores. Retirem les durícies netes de verdura, colem el brou i, en un cassó a part, sofregim el pernil, el xoriço i el botifarró que prèviament hem picat en daus molt petits, afegim una mica de farina, una culleradeta de pebre vermell i el brou colat, donem un bull i agreguem les durícies bé nets de verdura. Coem 5 minuts més amb el tomàquet fregit, i deixem reposar almenys 24 hores.

En el moment de servir escalfem i acompanyem amb uns cigrons olles, que hem fregit en una paella, i uns fulls de menta fresca.