INGREDIENTS
1 llengua de vedella gran
Verdures :
- 1 cap d'all
- 1 ceba
- 1 ceballot
- 1 porro
- 1 nap
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet
250 cl. de vi negre
Especies:
- Orenga
- Farigola
- Llorer
- Pebre negre
1 tub de calamar
Verdures en boletes
ELABORACIÓ
En primer lloc introduïm la llengua en aigua bullint i refresquem. A continuació, escumem totes les verdures lentament durant 30 minuts, moment en el qual afegim el vi negre i deixem reduir fins a gairebé assecar. Introduïm la llengua, les espècies i cobrim amb aigua i deixem bullir a foc molt lent almenys 2 hores. A continuació traiem la llengua, deixem refredar i pelem. Colem el suc resultant i reduïm fins a obtenir una salsa saborosa i melosa que reservem.
Per a emplatar, tallem trossos de llengua de 4 o 5 cm d'altura i daurem en paella antiadherent pels dos costats, i quan estigui bé calent salsem amb el seu suc també bé escalfi i decorem amb boles de verdures del temps i un saltejat de calamars que hem tallat en tires de mig cm. de grossor.