Taco de llengua de vedella estofada al vi amb calamars i verdures

INGREDIENTS

1 llengua de vedella gran

Verdures :

  • 1 cap d'all
  • 1 ceba
  • 1 ceballot
  • 1 porro
  • 1 nap
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet

250 cl. de vi negre

Especies:

  • Orenga
  • Farigola
  • Llorer
  • Pebre negre

1 tub de calamar

Verdures en boletes

ELABORACIÓ

En primer lloc introduïm la llengua en aigua bullint i refresquem. A continuació, escumem totes les verdures lentament durant 30 minuts, moment en el qual afegim el vi negre i deixem reduir fins a gairebé assecar. Introduïm la llengua, les espècies i cobrim amb aigua i deixem bullir a foc molt lent almenys 2 hores. A continuació traiem la llengua, deixem refredar i pelem. Colem el suc resultant i reduïm fins a obtenir una salsa saborosa i melosa que reservem.

Per a emplatar, tallem trossos de llengua de 4 o 5 cm d'altura i daurem en paella antiadherent pels dos costats, i quan estigui bé calent salsem amb el seu suc també bé escalfi i decorem amb boles de verdures del temps i un saltejat de calamars que hem tallat en tires de mig cm. de grossor.